Στις 23/2/2014 πραγματοποιήθηκε από το RE:THINK PROJECT στο “Αγρόκτημα Φυσικής και Παραδοσιακής Καλλιέργειας Φοίφα”, εργαστήριο κατασκευής “αποκριάτικης” μάσκας με φυσικά και άλλα υλικά με συντονιστή τον Μάκη Στάη, εικαστικό και εκπαιδευτικό.
Το εργαστήριο έγινε στο πλαίσιο των εργαστηρίων δημιουργικής ανακύκλωσης, που διοργανώνουμε τακτικά.
Στο συγκεκριμένο εργαστήριο προσεγγίσαμε την “αποκριάτικη μάσκα”, με μια διάθεση περισσότερο μεταμόρφωσης και έκφρασης παρά μίμησης.
Επηρεαστήκαμε από παραδοσιακές μάσκες και δρώμενα των ημερών, χρησιμοποιώντας φυτικά υλικά και χρώματα.

Η ομάδα του RE:THINK PROJECT δραστηριοποιείται τόσο στα εργαστήρια δημιουργικής ανακύκλωσης που γίνονται τόσο σε συνεργασία με το αγρόκτημα Φοίφα, όσο και σε συνεργασία και με άλλους χώρους, φορείς της πόλης μας. Επίσης, είμαστε ανοιχτοί σε νέες προσκλήσεις άλλων φορέων που επιθυμούν συμμετοχή τόσο σε δικά μας εργαστήρια όσο και συνδραστηριοποίηση σε από κοινού ιδέες.

Για το RE:THINK PROJECT η δημιουργικότητα στον καθένα μας αναπτύσσεται  μέσα από την  συνεχόμενη ΣΠΟΥΔΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ, μέσα από την μεταμόρφωση μας από καταναλωτές σε δημιουργούς, μέσα από την ανάγκη  μας να έρθουμε σε αρμονική συνδιαλλαγή με το φυσικό μας περιβάλλον.

Τα εργαστήρια μας ξεκινούν από τον Μάρτιο εντατικά και αποτελούν μέρος του εκπαιδευτικού  μας προγράμματος πάνω στην  μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος και φυσικά θα συνοδεύουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του δικτύου συνοικιακής κομποστοποίησης, που συνεχίζεται με πιο εντατικούς ρυθμούς στην πόλη μας από το RE:THINK PROJECT.

Για όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με την ομάδα για ανάπτυξη συνεργασιών – εργαστηρἰων – κοινών δράσεων μπορούν να επικοινωνήσουν στο info@rethinkproject.gr και στα τηλέφωνα 6972755079 και 2721 500 000.