Απίστευτα και νεότερα θεατρικά σχήματα, με καθαρά DIY οπτική, επισκέφτονται την πόλη και μας μεταφέρουν στους δικούς τους κόσμους και ρυθμούς….

Την Παρασκευή και το Σάββατο 9.30 μ.μ οι πολυταξιδεμένοι μας Τσιριτσάντσουλες παρουσιάζουν τους ΠΕΡΣΕΣ του Αισχύλου. Τα λόγια για τους Τσίρι είναι περιττά..Από τις πιο ευφάνταστες και ανατρεπτικές νεότερες θεατρικές ομάδες με καυστικό χιούμορ αλλά και μια μια γλυκειά μελαγχολία αναλύουν μέσα από τους μύθους αρχαίους και νύν… το τωρα!

Ο Τσίρι θίασος μετά τη «Νύχτα Των Παλιάτσων» περιοδεύει με την αρχαιότερη σωζόμενη τραγωδία, το αντιπολεμικό αριστούργημα του Αισχύλου «Πέρσες». Παίζουν:Ηλίας Φαχίδης, Ντίνα Μαυρίδου, Κώστας Σκύλος, Μαρίνος Μουζάκης Πιο πολλά για τους ΤΣΙΡΙ εδώ http://www.tsiritsantsoules.gr/ Ενώ την Κυριακή 18 Μαιου και ὠρα 9.30 ένα πρόσφατο και πολλά υποσχόμενο θεατρικό εγχείρημα οι ΠΡΟΣ ΑΝΑΜΑ, θα παρουσιάσουν την “AΘΟΠΕΤΟΥ”, ένα παραμύθι ..” που ταξιδεύει από ήπειρο σε ήπειρο και από εποχή σε εποχή DIY-ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ είναι μια προσπάθεια μέσα από το RE:THINK PROJECT να στηρίξουμε και να φιλοξενήσουμε αξιόλογες νέες θεατρικές ομάδες που δραστηριοποιούνται και στην περιφέρεια , και διακρίνονται για την DIY οπτική τους. Επιπλέον είναι μια δράση ενίσχυσης της πολλαπλής επαναχρηστικής μορφής που μπορεί να έχει το Παρκο ΟΣΕ Καλαμάτας και ιδιαίτερα ο χωρος του πρώην Πατινάζ, ως ενας εν δυνάμει δημοσιος, ζωντανός, πολιτισμικός και πολυχρηστικός χώρος ,που πάνω από όλα οφείλει να παραμείνει δημόσιος ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!!!!!!!!

Υ.Σ : Από την ομάδα RE:THINK θα δίδεται και πληροφοριακό υλικό για το δίκτυο συνοικιακής κομποστοποίησης που υλοποιούμε στην πόλη, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας. Η τέχνη ..του να ζείς σαν άνθρωπος , δεν παράγεται κάπου. Παράγεται παντού! DIY ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ BY RE:THINK PROJECT