Το Re:Think ταξιδεύει στο Αιγαίο

Το Re:Think είναι καλεσμένο από την επιτροπή «Πράσινο Πανεπιστήμιο» του Πανεπιστημίου Αιγαίου που οργανώνει και προσκαλεί τον κάθε ενδιαφερόμενο, σε συνάντηση – συζήτηση την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 με θέμα: Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων στο Αιγαίο. Προβλήματα – Καλές Πρακτικές – Προοπτικές, ναι καλά καταλάβατε, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Μυτιλήνη!!!

Ενώνοντας 6 νησιά από το βόρειο, νότιο και το κεντρικό Αιγαίο, θα γίνει συζήτηση για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στα νησιά, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται και την προοπτική της διαχείρισής τους και από την μεριά μας θα αναλύσουμε και θα τεκμηριώσουμε τις προτάσεις μας αλλά θα μοιραστούμε και την εμπειρία μας σαν ιδεάτες και διαχειριστές του Συνοικιακού Δικτύου Κομποστοποίησης που λειτουργούμε εδώ και 4 χρόνια στον Δήμο Καλαμάτας φέρνοντας μαζί μας έναν φρέσκο, πρώτο κομποστοποιητή για τους Μυτιληνιές/ούς.

Ελαχιστοποίηση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση: είναι oι λέξεις κλειδιά της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 στις 11:00 π.μ., στις αίθουσες τηλεδιάσκεψης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου θα δωθεί η δυνατότητα για παράλληλη σύνδεση των νησιών όπου βρίσκονται μονάδες του Πανεπιστημίου Αιγαίου και συγκεκριμένα στη Λέσβο, Λήμνο, Χίο, Σάμο, Ρόδο και Σύρο.

Καλεσμένοι είναι εκπρόσωποι των Δήμων και των Περιφερειών, φορείς, περιβαλλοντικές οργανώσεις και ενεργοί πολίτες.

Και αφού τελειώσουμε με την Μυτιλήνη έχουμε να κάνουμε μια βόλτα και από Μύκονο! Όχι, είναι νωρίς για διακοπές, εκεί θα παρευρεθούμε σαν καλεσμένοι της Εβδομάδας Περιβάλλοντος που διοργανώνει το ΚΔΕΠΠΑ Μυκόνου, μια Εβδομάδα γεμάτη από πολιτιστικές εκδηλώσεις και συζητήσεις που έχουν σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των κατοίκων του νησιού για το περιβάλλον. Εμείς υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία του Δήμου στο σύνολό της, ωστόσο θα είμαστε εκεί μόνο την Κυριακή και θα φροντίσουμε να μας φτάσει ώστε να μπει ο σπόρος για ένα ακόμα Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης. Ναι, καλά καταλάβατε, ένας δεύτερος κομποστοποιητής θα ταξιδέψει μαζί μας και είναι έτοιμος για να παράξει, με την βοήθειά σας, πλούσιο, νησιώτικο κομπόστ!

μθκονοσ      Εδώ έχετε το πρόγραμμα της μυκόνου, ενώ από κάτω μπορείτε να δείτε τους κομποστοποιητές κατά την διάρκεια και μετά το πέρας του emballage (ελληνιστί αμπαλάζ) και τέλος εδώ η σελίδα μας στο facebook.

emballage1 emballage2