“Σχολείο στη Φύση” -Αγρόκτημα Φοίφα

#ΣχολείοΣτηΦύση #ΑγρόκτημαΦοίφα #OΠολιτισμός_της_Καλλιέργειας
Κάθε Πέμπτη 16.00-18.00 ξεκινά τις απογευματινές του δραστηριότητες το “Σχολείο στη Φύση” στο Αγρόκτημά μας.
Δημιουργούμε τους κήπους μας, αναγνωρίζουμε τα φυτά και τις ιδιότητές τους, δημιουργούμε πολλές πολλές κατασκευές από άχρηστα αλλά και χρήσιμα υλικά με απώτερο στόχο να ερθουν τα παιδιἀ σε επαφή με ποικίλλα γνωστικά αντικείμενα, μέσω του παιχνιδιού και του πειραματισμού έξω στη φύση.

Παράλληλα συνεχίζονται τα καθημερινά πρωινά προγράμματα , ” Ο Πολιτισμος της Καλλιέργειας” για σχολικές ή άτυπες ομάδες, ενώ οι “Κυριακές στο Αγρόκτημα” αφιερώνονται σε όλη την οικογένεια, με διάφορες θεματικές
Το “Αγρόκτημα Φοίφα” εχοντας γίνει σημείο αναφοράς στη σχολική κοινότητα για τα πρωινά εκπαιδευτικά του προγράμματα, εγκαινιάζει πλέον και τα απογευματινά του τμήματα.

Τι είναι το #ΣχολείοστηΦύση στο #ΑγρόκτημαΦοίφα?
Είναι η βιωματική, οικοκεντρική και δημοκρατική εκπαίδευση στη φὐση , όπου τα γνωστικά αντικείμενα και η ανάπτυξη των παιδιών προσεγγίζονται ολιστικά, εμπνεόμενα και βασιζόμενα στην λειτουργία ενός αυτοτελούς οικοσυστήματος, όπως είναι ενα φυσικό αγρόκτημα ή ένα δάσος.

Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα απο δραστηριότητες διαμορφωμένες για να υλοποιούνται στη φύση . Μαθαίνουν να επιβιώνουν στη φύση. Αλλά και να συνειδητοποιούν, να πειραματίζονται και να ελέγχουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Σημαντικό εργαλείο σε ολη αυτήν την προσέγγιση είναι δουλειά στην ομάδα και η συνεισφορά στην μάθηση, καθώς τα παιδιά βοηθούν το ένα το άλλο στην ανάπτυξη των γνωστικών τους ικανοτήτων. Απώτεροι στόχοι είναι

-η ανάπτυξη μιας οικοκεντρικής αντίληψης για την ζωή, η ανάπτυξη της  κοινωνικής και συναισθηματικής νοημοσύνης του παιδιού, της δημιουργικότητας και της ενσυναίσθησης.

-η δημιουργία μιας κοινότητας μάθησης, ενός δημοκρατικού “Σχολείου στη Φύση” ανοιχτό σε όλα τα παιδιά, σε εκπαιδευτικούς και γονείς που ενδιαφέρονται να την στηρίξουν και να την στελεχώσουν.

Οι ηλικίες θα είναι ανάμεικτες προκειμένου να αναπτύσσεται η συνεργατικότητα και η αλληλοδιδακτική εμπειρία και εκπαίδευση.

Επιπλέον εκπαιδευτικοί που θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτήν την νέα προσπάθεια , που ενδιαφέρονται για μια δημοκρατική οικοκεντρική εκπαίδευση μπορούν να επικοινωνήσουν στο farmafifa@gmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και έγγραφες καλέστε στο 2721022505 ή δηλώστε την συμμετοχή σας εδώ

FarmaFifaPermaculture, Education RE:THINK PROJECT

#ΣχολείοΣτηΦύση #ΑγρόκτημαΦοίφα #OΠολιτισμός_της_Καλλιέργειας