Ο 46ος κομποστοποιητής του Δικτύου μας τοποθετήθηκε χτες (1/12) στην περιοχή της Ράχης και συγκεκριμένα απέναντι από το Β’ ΚΑΠΗ της περιοχής. Στην συνέχεια πραγματικοποιήθηκε με επιτυχία το σχετικό εργαστήριο κομποστοποίησης στην ομάδα κατοίκων της περιοχής η οποία και είναι υπεύθυνη για την διαχείριση, συντήρηση και προστασία του!

88edb512-cddb-4e1a-8fda-b2214c99d7fd

 

O 47ος κομποστοποιητής τοποθετήθηκε στους Δημοτικούς κήπους της Τέντας (Ανατολικό κέντρο)

Kαθώς αυξάνουν οι ανάγκες των δημοτικών κήπων. Να δώσουμε ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ στους συνδημότες μας που έχουν αναλάβει δημοτικούς κήπους και με τεράστιο μεράκι τους αναπτύσσουν και ομορφαίνουν έτσι την πόλη μας. Μέσα απο τις τοποθετήσεις  συνοικιακών κομποστοποιητών στις γειτονιές της Καλαμάτας έχουμε δει αυξημένο ενδιαφέρον των κατοίκων για επέκταση των δημοτικών κήπων και σε άλλες περιοχές της Καλαμάτας. Εμείς θα μαστε κοντά τους για μια πιο πράσινη Καλαμάτα.

81633bdc-5d82-4b7c-8f59-a62bf7206601

 

 

Τοποθέτηση 48ου κομποστοποιητή στα Καλύβια

Αύριο 3 Δεκέμβρη είναι προγραμματισμένη η επόμενη τοποθέτηση συνοικιακού κομποστοποιητή στην 2η πάροδο Βαγγελη Δράκου, στην περιοχη Καλύβια και στην συνέχεια θα ακολουθήσει εργαστήριο  κομποστοποίησης για την ομάδα κατοίκων της γειτονιάς αυτής. Κάλουμε όσους βρίσκονται στην περιοχή είναι  να συμμετάσχουν στο εργαστήριο για να δουν από κοντά πως γίνεται η διαχείριση και η λειτουργία ενός  συνοικιακού κομποστοποιητή καθώς και να ρωτήσουν οτιδήποτε σε σχέση με την αυτοδιαχείριση απορριμάτων, κομποστοποίηση κοκ. Το εργαστήριο είναι προγραμματισμένο για τις 5 το απόγευμα στο σημείο εγκατάστασης

 

Παρουσίαση το Re:THINK σε ομάδα ERASMUS+

Την Πέμπτη 4/12 θα γίνει παρουσίαση του όλου εγχειρήματος σε ομάδα εκπαιδευτικών ERASMUS+ που συνεργαζεται με το 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, στο πλαίσιο προγράμματος “Riding on the rainbow for a better future” με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό του 3ου Γυμνασίου κα Σουρή Παναγιώτα.
Η παρουσίαση θα ξεκινήσει στις 10:00 στο Αγρόκτημα Φυσικής/Παραδοσιακής Καλλιέργειας Φοίφα και η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

Συνεργασία με εκπαιδευτικά προγρἀμματα Αγροκτήματος Φοίφα

Η ομάδα RE:THINK σε συνεργασία με το Αγρόκτημα Φυσικής και Παραδοσιακής Καλλιέργειας Φοίφα ξεκινά σειρά ενημερώσεων πάνω στην οικιακή κομποστοποίηση, την επανάχρηση και τις ιδιοκατασκευές , στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Αγροκτήματος, για σχολεία, συλλογικούς φορείς, άτυπες ομάδες ενδιαφερομένων. Οσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να λάβουν μέρος , μπορούν να επικοινωνήσουν με το Αγρόκτημα στο info@agroktimafifa.gr και στα τηλέφωνα 2721022505 09.00-15.00

 

Ένταξη στο Δίκτυο & Φροντίδα κομποστοποιητών

Επίσης θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε μια φορά ακόμα οτι θα μας διευκόλυνε η δήλωση των στοιχείων του κάθε χρήστη κομποστοποιητή για την καλύτερη λειτουργία του Δικτύου και την αμφίδρομη επικοινωνία της ομάδας του Re:THINK με τα μέλη της κάθε ομάδας κατοίκων που χρησιμοποιεί τους κομποστοποιητές.
Τέλος, οδηγίες για την φροντίδα, την σωστή λειτουργία του κουτιού κλπ μπορείτε να δείτε επιγραμματικά στην επιγραφή χρήσης πιο κάτω αλλά και πιο αναλυτικά στο site μας εδώ.

Print

 

 

Re:THINK extras…

Αυτή την Τρίτη και κάθε δεύτερη Τρίτη στις 8-9 το βράδυ συντονιζόμαστε στην αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΑ Καλαμάτας, στα FM στους 107,2 ή μέσω internet εδώ, στην εκπομπη “Σαλαμπρεντα”, από μέλη της ομάδας.
Η ομάδα πάντα είναι κοντά στον αγώνα για ανεξάρτητη ενημέρωση!!!