Πρόγραμμα Συνοικιακής Κομποστοποίησης

Αυτό το Σάββατο 18 Οκτωβρίου και ώρα 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ανοιχτό εργαστήριο οικιακής και συνοικιακής κομποστοποίησης, στο ΠΑΡΚΟ ΝΕΔΟΝΤΑ (πίσω απο το Δημαρχείο) όπου θα δούμε πως γίνεται η διαδικασία αλλά και πώς συλλἐγεται το κομπόστ, πως το χρησιμοποιούμε και τι πρέπει να προσἐχουμε για να έχουμε πλούσιο και εύφορο χωματάκι για τις ανάγκες μας. Επιπλέον για τους μικρούς μας φίλους θα έχουμε εργαστήριο δημιουργίας σποροφύτων από το κομπόστ του κομποστοποίητή μας  και χρησιμοποιὠντας αποκλειστικά παραδοσιακούς σπόρους από την σποροτρἀπεζα  του αγρόκτημα Φυσικής και Παραδοσιακής καλλιέργειας Φοίφα.

Το εργαστήριο θα γίνει δίπλα από τον κομποστοποιητή στον χωρο του μεζεδοπωλείου ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ.
Να σημειώσουμε ότι για τον συγκεκριμένο κομποστοποιητή υπεύθυνοι δεν είναι ομάδα κατοίκων, αλλά 2 επιχειρἠσεις της πόλης μας, το ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ, καθώς και ο συνεταιρισμός ΠΡΟΣΕΧΩΣ, ενώ η λίστα μπορεί να συμπληρωθεί και με όποιον άλλον ενδιαφέρεται.

Το δίκτυο της συνοικιακής κομποστοποίησης απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να το υποστηρίξουν, ομάδες κατοίκων, συλλογικοί φορείς, ή και επιχειρἠσεις.
Όσοι θέλουν να αιτηθούν κάδο στην γειτονιά τους , θα μπορέσουν να απευθυνθούν στην ομάδα του RE:THINK και να λάβουν το σχετικό πληροφοριακό υλικό.

Περισσότερα και στο event μας στο facebook: http://www.facebook.com/events/589428944501426/

 

Φωτό από παλαιότερα εργαστήρια:Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης Καλαμάτα Δράση Αναδόμησης των κήπων του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) στην Τέντα5