Κυριακή Στο Αγρόκτημα, Ανακαλύπτωντας το Κεφίρ


Και αυτήν την Κυριακή που είναι και η τελευταία του Μαίου, σας περιμενουμε στο αγρόκτημά μας με μια έκπληξη για όλους!!!
Θα ανακαλύψουμε και θα μοιράσουμε ΚΕΦΙΡ!!
Για δυνατά μεγάλα και μικρά παιδιά!
Καθώς πέρα από το να εμψυχώνουμε τα παιδιά στο ελεύθερο και φυσικό παιχνίδι, χρειάζεται να συνηθίσουν και να συνηθίσουμε σε μια πιο υγιεινη διατροφή. Το γαλακτοκομικό αυτό ποτό είναι ένα σύνθετο συμβιωτικό μίγμα μικροοργανισμών, παράγεται από οποιονδήποτε τύπο γάλακτος (αγελαδινό, κατσικίσιο, πρόβειο κ.α.) με τη χρήση κόκκων κεφίρ, μια αποικία φιλικών βακτηρίων (προβιοτικών) που στην όψη μοιάζουν με κουνουπίδι. Η τελική μορφή του μοιάζει με αυτήν του γιαουρτιού, είναι εύγεστο, εύπεπτο και υγιεινό.Από θρεπτικής απόψεως προσφέρει ό,τι και το γάλα, δηλαδή πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη, ασβέστιο, μαγνήσιο (σημαντικά μέταλλα για ένα υγιές νευρικό σύστημα), φώσφορο και βιταμίνες Α, Β12, Β1 και C. Επίσης περιέχει και βιοτίνη η οποία βοηθά στην αφομοίωση των υπόλοιπων βιταμινών της ομάδας Β από το σώμα.
Η προέλευση του κεφίρ επισημαίνεται στα καυκάσια βουνά, πολλούς αιώνες πριν, όπου είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο για τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία.
Στο Αγρόκτημά μας , ως γνωστόν επιμένουμε στην εκπαίδευση στην χρἠση αλλά καλλιέργεια τροφών παραδοσιακών αλλά και φυσικών τονωτικών. Τι καλύτερο δώρο για να ξεκινήσουμε το καλοκαίρι μας δυναμικά και σίγουρα αποτοξονωτικά!

Αυτήν λοιπόν την μικρή έκπληξη θἐλουμε να μοιραστούμε μαζί μας, προτού ξεκινήσουμε το καλοκαιρινό μας πρόγραμμα!!
(Σσσσσ!!!! Λεπτομέρειες συντομως!!)
Για δηλώσεις συμμετοχής και κρατήσεις θέσεων καλέστε στο 2721022505 ή δωλώστε συμμετοχή εδώ
#ΚυριακήΣτοΑγρόκτημαΦοίφα
#FarmaFifaPlayEducation
#FarmaFifaPermaculture
#ΕλευθεροΠαιχνιδιΣτηΦυση
#FarmaFifaNaturalPlayground

 

Info:2721022505
adress: Αγρόκτημα Φοίφα, Ηρώων Πολυτεχνειου,Καλαμάτα