ΙΔΕΑ Re:Think Project

“ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΜΑΣ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:

Τι θεωρούμε χρηστικό υλικό και τί άχρηστο;
Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μέσα από ό,τι βρίσκουμε ”πεταμένο” μπροστά μας;
Πώς μπορούμε να βρούμε την κρυμμένη ομορφιά στα βιομηχανικά υλικά ή ευρύτερα στα άχρηστα υλικά γύρω μας;
Πώς μπορούμε να μεταμορφωθούμε από καταναλωτές σε δημιουργούς;
Πώς μπορούμε εν τέλει να ζούμε και να δημιουργούμε στη βάση της δικής μας ενέργειας, επιδιώκοντας αυτάρκεια στη ζωή μας;
Πώς μπορούμε να ζούμε σε αρμονική και βιώσιμη συνδιαλλαγή με το φυσικό μας περιβάλλον;”

Η βασική ιδέα πάνω στην οποία γεννήθηκε και συνεχίζει να δρα και να λειτουργεί το RE:THINK PROJECT είναι ότι τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται άχρηστο και τίποτα δεν πρέπει να μένει αχρησιμοποίητο.
Έτσι μέσα από τις δράσεις μας ο βασικός στόχος είναι να περιορίσουμε οτιδήποτε πετιέται. Για την επίτευξη του στόχου αυτού αλλάξαμε και από καταναλωτές προϊόντων και παραγωγοί σκουπιδιών γίναμε παραγωγοί – δημιουργοί χρηστικών αντικειμένων και τέχνης από υλικά που οι περισσότεροι δεν θα χρησιμοποιούσαν ποτέ. Ανακαλύψαμε έτσι ομορφιά σε σημεία και αντικείμενα που δεν βάζει ο νους του ανθρώπου. Βιομηχανικά υλικά, συσκευασίες, παλαιά αντικείμενα… Όλα γίνονται όμορφα, χρήσιμα, πολύτιμα με μια μικρή επεξεργασία και παίρνουν τη θέση τους στην καθημερινότητα μας.
Ούτε και τα οργανικά υπολείμματα-απορρίμματα είναι για μας για «πέταμα». Μέσα από το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης και τα «μαγικά» ξύλινα κουτιά που ονομάζονται κομποστοποιητές τα «σκουπίδια» αυτά γίνονται ένα πολύ πλούσιο και χρήσιμο για τα φυτά μας υλικό, το κομπόστ ή χούμος.
Πάντα με βασικό γνώμονα το περιβαλλοντικό όφελος και κεντρικό άξονα την αυτοδιαχείριση προτείνουμε τρόπους μείωσης του όγκου των παραγόμενων απορριμμάτων και βελτίωσης της ποιότητας της ζωής μας στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον.
Μέσα από τις ενέργειες και τις ιδέες μας προσπαθούμε να μειώσουμε τα σημαντικά προβλήματα ρύπανσης που αντιμετωπίζει η περιοχή μας. Οραματιζόμαστε μια Μεσσηνία με το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, πιο φιλική και αρμονικά συνδεδεμένη με το φυσικό περιβάλλον.
Υ.Σ Το Re:Think Project ξεκίνησε με αφορμή τα περιβαλλοντικά προβλήματα στην περιοχή μας (π.χ. χωματερή Μαραθόλακκας – Δυτική Παραλία), αλλά και ευρύτερα της ανεξέλεγκτης ρυπαντικής δραστηριότητας στην περιοχή μας.

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ RE:THINK PROJECT

Για πληροφορίες σε σχέση με τα προϊόντα μας , τις δράσεις μας αλλά και τα εργαστήρια μας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας.