Εργαστήριο

Η ομάδα του Re:Think συνεχίζει τις εγκαταστάσεις νέων κομποστοποιητών με αμείωτο ζήλο στην πόλη μας. Για αυτή την εβδομάδα έχουμε τα εξής:

  • Τοποθέτηση νέου κομποστοποιητή στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στον χώρο παραπλεύρως της γέφυρας της οδού Νέδοντος (στο ύψος της οδού Περικλέους)
  • Εργαστήριο Συνοικιακής Κομποστοποίησης στην ομάδα κατοίκων της παραπάνω περιοχής
  • Τοποθέτηση νέου κομποστοποιητή στο Νότιο λαχανόκηπο της περιοχής της Τέντας (στο σημείο αυτό έχουμε βάλει ήδη δύο και με αυτόν γίνονται αισίως τρεις λόγω αυξημένης χρήσης από τους κατοίκους της περιοχής).

Στο εργαστήριο της οδού Νέδοντος όσοι παρευρεθούν θα έχουν την ευκαιρεία να προμηθευτούν και έντυπο πληροφοριακό υλικό σχετικά με την κομποστοποίηση, το Δίκτυό μας που βρίσκεται σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας καθώς θα έχουν την δυνατότητα να αιτηθούν για τοποθέτηση νέων κομποστοποιητών και σε άλλα σημεία της πόλη μας.

Καλούμε όλους τους πολίτες να συνδράμουν όπως μπορούν στο έργο μας και αυτό μπορεί να γίνει χωρίς κόπο και κόστος. Ενδεικτικά μπορεί κάποιος να:

  • Να μας προτείνει/υποδείξει θέσεις για εγκατάσταση κάδων κομποστοποίησης
  • Να μας δηλώσει τα στοιχεία του εφόσον χρησιμοποιεί κάποιο κάδο (για μελλοντική επικοινωνία και συννενόηση)
  • Να ενημερώσει φίλους, γνωστούς και γείτονες για τα οφέλη της κομποστοποίησης καθώς και της αυτοδιαχείρισης των οργανικών απορριμάτων κι αν δεν έχουν στην γειτονιά τους κάδο γιατί όχι και να αιτηθούν όλοι μαζί για έναν κάδο
  • Να προσφέρει λίγη βοήθεια στην φροντίδα κάποιου κομποστοποιητή (καθάρισμα κτλ)
  • Να μας αναφέρει τυχόν περιστατικά κακής χρήσης των κάδων όπως ρίψη ακατάλληλων υλικών από ασυνείδητους κοκ

Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε οτι από σήμερα ξεκινάμε δικά μας ραδιοφωνική εκπομπή στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ Καλαμάτας. Η εκπομπή είναι περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, θα γίνεται κάθε δεύτερη Τρίτη μεταξύ 8 και 9 η ώρα το απόγευμα και ακόμα ψάχνουμε να της δώσουμε όνομα…! Μπορείτε να μας ακούτε από τους ραδιοφωνικούς σας δέκτες στους 107,2 fm ή και μέσω ίντερνετ στην διεύθυνση: ΕΡΑ Καλαμάτας.

Τέλος, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην δράση “Σχολεία με κήπο 3 – slow food”, της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Πελοποννήσου, οτι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι μέχρι τις 17 Νοεμβρίου.