ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2017-2018

Το
Aγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα-RE:THINK
 με μεγάλη χαρά ανοίγει τις πόρτες του για ακόμη μία φορά και περιμένει παιδιά, γονείς & εκπαιδευτικούς  να το επισκευτούν  και μαζί να έρθουμε ένα βήμα πιο κοντά στον «Πολιτισμό της Καλλιέργειας»!

Σας καλούμε στην Ανοιχτή Ημέρα Γνωριμίας με το Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα-RE:THINK
όπου θα παρουσιάσουμε τα νέα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, για το 2017-2018  και θα


῾Φυτεύσουμε μαζί σας τον σπόρο῾῾
για μία νέα δημιουργική, γεμάτη φαντασία εκπαιδευτική χρονιά!

Κυριακή 01/10/17////Πρόγραμμα Εκδήλωσης
Οι πόρτες του Αγροκτήματος θα ανοίξουν στις 10:00

• 10:30-11:30 Πληροφορίες για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα και τα Εκπαιδευτικά Εργαστήρια για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους μας.

• 11:45-12:30 Φτιάχνουμε σποροσβόλους, με παραδοσιακούς σπόρους, από την Σποροτράπεζά μας και τους σπέρνουμε για να δημιουργήσουμε φυσικούς κήπους στο αγρόκτημα και το σπίτι μας.

• 12:30-14:30 Ελεύθερο Παιχνίδι και Συλλογικό πικ-νικ στις γωνιές του Αγροκτήματος.

Πάραλληλα θα γίνονται:

• Εγγραφές στα Εκπαιδευτικά Εργαστήρια

• Συμπλήρωση Αιτήσεων Συμμετοχής στο Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης

• Συμπλήρωση Αιτήσεων Συμμετοχής στην Τράπεζα Σπόρων

Καλούμε όλους τους ενδιαφερομένους , μικρούς και μεγάλους φίλους να ετοιμάσουν ένα μικρό έδεσμα ή ποτό για προσφορά στο συλλογικό μας πικ νικ.Είναι πολύ όμορφη πράξη να μοιράζεσαι αυτά που προσφέρεις!!!

Σας περιμένουμε όλους να συναντηθούμε και να μοιραστούμε μία όμορφη Κυριακή στο Αγρόκτημα!

Για να δηλώσετε την συμμετοχή σας, μπορείτε να πατήσετε εδὠ.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Όσοι εκπαιδευτικοί αλλά και λοιποί ενδιαφερόμενοι, δεν μπορούν να παρευρεθούν στην πρώτη ανοιχτη μέρα, αλλά  επιθυμούν να τους αποσταλεί ο ενημερωτικός εκπαιδευτικός οδηγός μας, δεν έχουν παρα να επικοινωνήσουν με mail στο farmafifa@gmail.com, ή τηλ. στο 2721022505


Τα πρωινά εκπαιδευτικά μας προγράμματα για σχολεία, ομάδες, φορείς περιλαμβάνουν τις παρακάτω θεματικές:

Παραδοσιακή και φυσική καλλιέργεια, Δημιουργία του δικού μας αειφορικού κήπου

• Τράπεζα  Παραδοσιακών Σπόρων

• Μείωση του περιβαλλοντικού μας

αποτυπώματος,

• Κομποστοποίηση (οικιακή και συνοικιακή)

• Δημιουργική επανάχρηση, ιδιοκατασκευές    από άχρηστα υλικά (diy crafts)

• Ανάγνωση και χρήση των θεραπευτικών βοτάνων και δημιουργία φυτικών προιόντων (π.χ φυτικά ἐλαια, αφρόλουτρο κ.α)

• Οικοτεχνία.

Ενώ τα απογεύματα εμπλουτίζουμε τους γνωστικούς μας ορίζοντες με Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους μας, όπως: 

                                                  Εργαστήριο Φυτικών Καλλυντικών

Ποιό είναι το καλύτερο συστατικό για την ομορφιά σας, ποιό βότανο φροντίζει την λάμψη σας; Παραγωγή και χρήση των δικών σας φυτικών καλλυντικών με φυσικά υλικά και  συνταγές προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας σε ένα εργαστήριο που σας φροντίζει.

Εργαστήριο Επανάχρησης

Τυλιγμένο με χαρτιά, πλαστικά, κλωστές, υφάσματα, ξύλο και άλλα φυσικά υλικά το Εργαστήρι Δημιουργικής Επανάχρησης ξεμπλέκεται και οργανώνει δημιουργικά  την φαντασία του παιδιού σας και το βοηθά να δημιουργήσει με τα χέρια του, χρήσιμα σε αυτό  και την οικογένειά του, μοναδικά χρηστικά αντικείμενα και αντικείμενα τέχνης.

Εργαστήριο Καλλιέργειας

Τα παιδιά εμπλέκονται στη διαδικασία της καλλιέργειας (ξεχορτάριασμα, σκάλισμα, σπορά, συγκομιδή, πότισμα, ανάμειξη χώματος, φύτευση) βελτιώνουν  τη  σωματική τους κατάστασητρώνε πιο υγιεινά τρόφιμα  και νιώθουν την ικανοποίηση της παραγωγής και της δημιουργικότητας. Έτσι αποκτούν την αίσθηση της αυτοδυναμίας, την ανεξαρτησίας και της αυτονομίας, εκτοξέυεται η αυτοπεποίθησή τους και νιώθουν χαρά, υγεία και ευεξεία και έρχονται σε επαφή με την φύση και ένα υγιή τρόπο ζωής.

Δραστηρίοτητες για όλη την οικογένεια οργανώνονται κάθε Σάββατο και Κυριακή και περιλαμβάνουν πολύ ελεύθερο παιχνίδι στη φύση

Κυριακή στο Αγρόκτημα – Ελεύθερο Παιχνίδι

    Το ελεύθερο παιχνίδι στο αγρόκτημα βοηθά τα παιδιά να έρθουν σε άμεση επαφή με την φύση, μέσα στον αστικό ιστό, αποκτώντας μία αέναη εναρμόνιση με τις φυσικές διαδικασίες και τη φυσική νομοτέλεια. Δίνεται έτσι η δυνατότητα να αναπτυχθεί ένας νέος τύπος ανθρώπου με ολιστική προσέγγιση, ο οποίος θα φέρει ως κύρια χαρακτηριστικά του ανεπτυγμένη ενσυναίσθηση και διασυνεκτική, ευέλικτη, δημοκρατική συμπεριφορά και σκέψη.


Και μην ξεχνάτε διοργανώνουμε τα παιδικά σας πάρτυ και όλες τις κοινωνικές σας εκδηλώσεις!


Πατώντας εδώ , στην ενότητα φωτογραφίες, μπορείτε να δείτε ενδεικτικές φωτό από όλο το φάσμα του έργου του RE:THINK-Αγρόκτημα Φοίφα.

Επικοινωνήστε μαζί μας:

Σταθερό: 2721 0 22 505

Κινητό: 697 27 55 079

e-mail: farmafifa@gmail.com

F.b. : Αγρόκτημα Φυσικής και Παραδοσιακής καλλιέργειας Φοίφα