Κομποστοποιητής Re:ThinkΣήμερα Τετάρτη η ομάδα του Re:Think προχώρησε σε εγκατάσταση νέου κομποστοποιητή στην οδό Αριστείδου, πλησίον του κτιρίου της πρώην Νομαρχίας και νυν Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μετά την εγκατάσταση έλαβε δράση το κλασσικό πλέον εργαστήριο για την Συνοικιακή Κομποστοποίηση για τους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής του κέντρου της πόλης μας.

Ένας ακόμη κομποστοποιητής προστίθεται και πραγματοποιούμε το εργαστήριο κομποστοποίησης, όπου δείχνουμε τη λειτουργία του επι τόπου και παρέχουμε σχετικές πληροφορίες.

Μεταξύ των άλλων έγινε αναφορά στο σοβαρό πρόβλημα των σκουπιδιών στις σημερινές πόλεις λύση για δραστική μείωση του όγκου των σκουπιδιών ΜΠΟΡΕΙ να είναι η Συνοικιακή Κομποστοποίηση. Μεγάλο μέρος των απορριμάτων μας είναι οργανικά υπολείμματα από τρόφιμα και φυτά γενικά. Μεγάλη συνεισφορά των πολιτών στην ελαχιστοποίηση του όγκου των σύμμεικτων απορριμάτων είναι η αυτοδιαχείριση των σκουπιδιών τους. Βασική ενέργεια του καθενός είναι, ή πρέπει να είναι, η διαλογή των απορριμάτων σε ανακυκλώσιμα, συσκευασίες κυρίως, σε οργανικά κομποστοποιήσιμα, φυτικά κυρίως αλλά και κάποια ακόμα και σε σύμμεικτα, όλα τα υπόλοιπα.
Εάν το κάνουμε αυτό συστηματικά και προσεχτικά θα διαπιστώσουμε πόσο λιγότερα θα είναι τα σύμμεικτα σκουπίδια που θα ρίχνουμε στους κάδους σκουπιδιών. Ήδη θα έχουμε συμβάλει στη μείωση του κόστους διαχείρισης των σκουπιδιών από το Δήμο και συνεισφέρουμε στην προστασία του περιβάλλοντος.

Για όσους ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες για την κομποστοποίηση γενικά αλλά και για το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης που υλοποιεί το RE:THINK και χρηματοδοτεί ο Δήμος Καλαμάτας, σας περιμένουμε στο επόμενο εργαστήριό μας.