Αναζητώντας Το Πνεύμα Του Φθινοπώρου

To ReThink-Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα ” στο πλαίσιο του συνολικού σχολικού εκπαιδευτικού του πρόγραμματος “Ο Πολιτισμός της Καλλιέργειας”, εγκαινιάζει και τις “Κυριακές στο Αγρόκτημα”, μια εμπειρία παιδαγωγική αλλά και ψυχαγωγική για όλη την οικογἐνεια. Καθε Κυριακή θα παρουσιαζει μια διαφορετική κεντρική παιδιαγωγική δραστηριότητα, οπου τόσο οι μικροί μας φίλοι, όσο και οι μεγάλοι θα μυούνται με παίγνιο τρόπο σε δραστηριότητες που περιλαμβάνουν την εκμάθηση του κύκλου των φυτών, την φυσική τους καλλιέργεια, την αναγνώριση και χρήση των βοτανων αλλά και στην δημιουργία ευφάνταστων κατασκευών απο φυτικά και άχρηστα υλικα.
Ετσι για τις επομενες Κυριακές του Οκτώβρη, οι δραστηριότητες ειναι αφιερωμένες στην “Αναζήτηση του πνεύματος του Φθινοπώρου”, με την δημιουργία ευφάνταστων κατασκευών για το σπίτι απο τα φθινοπωρινά φύλλα του Αγροκτήματος , την σπορά, αλλά και την αφήγηση σχετικών παραμυθιών μέσα στο φυσικό περιβάλλον του αγροκτήματος.
Οι δραστηριότητες στοχεύουν σε όλες τις ηλικίες , καθώς παιδαγωγικά βασίζονται στην συνεργατική μάθηση, στο ελεύθερο παιχνίδι στην φύση και στην ολιστική εκπαίδευση. Μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν να συνδημιουργούν και να βοηθούν ο ένας τον άλλο.

Παράλληλα κάθε Κυριακή στο ReThink-Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα ”  θα συμβαίνει ελεύθερη ανταλλαγή σπόρων και εκπαιδευση πάνω στον κύκλο του φυτού και του σπόρου, αλλά και οι συμμετέχοντες θα εχουν την δυνατοτητα να οργανωσουν το δικό τους pic nic ή και πάρτυ στο αγρόκτημα με φυσικά εδέσματα. Για πληροφορίες και συμμετοχές μπορείτε να καλείτε στο 2721022505 ή στο event  
αλλα και στην σελίδα του Αγροκτήματος F.B :ReThink-Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα

Οι “Κυριακές στο Αγρόκτημα” επικοινωνούν και υποστηρίζουν το εκπαιδευτικό εργο του Αγροκτήματος “ο Πολιτισμος της Καλλιεργειας” απευθυνόμενο σε σχολεια και συλλογικούς φορείς καθως και την ανάπτυξη της Τραπεζας Παραδοσιακών Ανοιχτὠν Σπόρων του Αγροκτήματος , η οποία και έχει συντηρήσει πάνω από 300 ποικιλίες παραδοσιακών σπόρων , ενώ έχει προμηθεύεσει δωρεάν εκατοντάδες ενδιαφερομἐνους αλλα και σχολικές ομάδες , ενώ έχει συμβάλλει καταλυτικά να αναγεννηθούν σχολικοί κήποι με την μέθοδο της φυσικής καλλιέργειας, μια ολιστική μορφή καλλιέργειας αλλά και εκπαίδευσης.
#ΚυριακήΣτοΑγρόκτημαΦοίφα
#FarmaFifaPlayEducation
#FarmaFifaPermaculture
#ΕλευθεροΠαιχνιδιΣτηΦυση
#FarmaFifaNaturalPlayground